home contact link-uri Română Engleză
sigla

                  Existenţa Şcolii cu cls. I-VIII „Alexandru Ioan Cuza"  Baia Mare judeţul Maramureş, este legată nemijlocit de o serie de factori obiectivi, înscriindu-se în dimensiuni socio-economice concrete.
                   O primă dimensiune obiectivă o constituie latura economică. În municipiul Baia Mare în intervalul 1970-1980 ca urmare a unor investiţii masive s-a construit în zona de sud a oraşului o puternică platformă industrială, unităţi economice cum ar fi: „Maratex", „Faimar", Fabrica de confecţii, „Avicola", „Agrofruct" precum şi numeroase depozite pentru produse industriale şi alimentare. Construirea acestor obiective necesită atragerea forţei de muncă precum şi pregătirea profesională a unui mare număr de tineri. Astfel se naşte a doua dimensiune, latura socială care a determinat creşterea populaţiei şi evident necesitatea construirii de locuinţe în aproprierea obiectivelor industriale.
                   S-a construit un mare cartier Decebal, care cuprinde peste 25.000 de persoane.
                   În zona centrală a cartierului a fost construită, după un proiect al Centrului Judeţean de Proiectări, Şcoala cu cls. I-VIII „Alexandru Ioan Cuza"  Baia Mare a cărei circumscripţie şcolară este delimitată de străzile: B-ul Republicii, B-ul. Bucureşti, B-ul Decebal, str. Cuza Vodă, str. George Coşbuc.
                   Şcoala şi-a deschis porţile în 1 septembrie 1975. Au păşit pe porţile şcolii primii 483 elevi şi 20 de cadre didactice. Construcţia a fost concepută pe 2 nivele cu 16 clase şi  spaţii destinate activităţilor administrative.
În decursul anilor, spaţiile au fost reorganizate în funcţie de necesităţi şi de modificările apărute în planurile de învăţământ şi în programele şcolare.

prezentare

Click pentru a urmari filmuletul de prezentare
 


Orar profesori
Orar elevi(gimnaziu)


Regulament de ordine interioara
Structura Anului Scolar 2018-2019

 

 

Şcoala funcţionează în regim de indice I .

Cursurile încep la orele 8,00.


Ciclul primar: 10  clase
Clasa pregatitoare - 2 clase

Clasa. I - 2 clase
Clasa a II-a- 2 clase
Clasa a III-a- 2 clase
Clasa a IV-a- 2 clase

Ciclul gimnazial: 8 clase

Clasa. a V-a - 2 clase(engleza-franceza; engleza-germana)
Clasa. a VI-a - 2 clase (engleza-franceza; engleza-germana)
Clasa. a VII-a - 2 clase (engleza-franceza; engleza-germana)
Clasa. a VIII-a -2 clase (engleza-franceza; engleza-germana)

© copyright 2010